18 Ekim 2021
Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom’un, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü öncesinde yaptığı açıklamada görme engelliler için farkındalık oluşturacak, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştüren projelerini sürdürmeye devam ettiği belirtildi.
10 Ağustos 2021
Türk Telekom, toplumsal sorumluluk anlayışıyla, başta Antalya’nın Manavgat ilçesinde olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde çıkan yangınlarda yok olan ormanlarımıza yeniden hayat vermek için fidan bağışı seferberliği başlattı.
10 Ağustos 2021
Türk Telekom’un kurumsal sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi uygulaması, Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen İlaç Barkodu Okuma ve Para Tanıma fonksiyonu ile görme engelliler için daha erişilebilir bir yaşam sağlıyor.
31 Mayıs 2021
Türk Telekom’un, görme engellilere yönelik hazırladığı sesli betimlemeli eserlerden oluşan ‘Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi’, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.
31 Mayıs 2021
Sosyal sorumluluk çalışmalarında fırsat eşitliğini odağına alan Türk Telekom, teknolojinin olanaklarını insana fayda için kullanarak engelsiz bir yaşam için çalışıyor.
8 Mayıs 2021
Türk Telekom’un sosyal sorumluluk projesi Günışığı’nın az gören çocukları, Anneler Günü’ne özel bir sürpriz hazırladı.
23 Nisan 2021
Türk Telekom, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, çevirim içi bir şenliğe dönüştürdü.
18 Nisan 2021
Görme engellilerin daha fazla sesli kitaba ulaşmasını sağlamak amacıyla 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde, Türk Telekom çalışanlarının katılımıyla başlatılan Kitaplara Ses Ver kampanyası sona erdi.
30 Mart 2021
Türk Telekom’un desteklediği farklı branşlardaki amatör sporcular, başarılara imza atmaya devam ediyor.
30 Mart 2021
Türk Telekom’un ‘herkes için erişilebilir iletişim’ anlayışıyla 10 yıl önce hayata geçirdiği Telefon Kütüphanesi uygulaması, kitapların görme engellilere ulaşan sesi oldu.
8 Mart 2021
Türk Telekom, ‘Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay’ projesiyle kadın girişimciliğini destekleyerek onların başarı hikâyeleri yazmalarına liderlik etmeye devam ediyor
31 Aralık 2020
Türkiye’ye Değer’ anlayışıyla projeler üreten Türk Telekom, 2020’de de binlerce insanın hayatına dokundu.
5 Aralık 2020
Türk Telekom, gönüllüleriyle birlikte Türkiye’nin 81 ilinde yaptığı çalışmalarla 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’ne dikkat çekiyor.
3 Aralık 2020
Türk Telekom, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde, ilaç prospektüslerine sesli ulaşmayı sağlayan bir ilke imza attı.
26 Ekim 2020
Türk Telekom’un az gören çocuklara yönelik ‘Günışığı’ projesi kapsamında ‘Sanatın Günışığı Atölyeleri 2020’ etkinliği düzenlendi.
11 Ekim 2020
Türk Telekom’un az gören çocuklar için başlattığı ‘Günışığı’ projesi 19 yeni ili daha kapsamına alarak 81 ile ulaşıyor.
4 Temmuz 2020
Türk Telekom’un ‘Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay’ projesi hız kesmeden devam ediyor.
19 Haziran 2020
Türk Telekom’un sosyal sorumluluk projesi ‘Günışığı’, 2019-2020 eğitim öğretim yılında Covid-19 önlemleri kapsamında uzaktan devam etti.
12 Mayıs 2020
Türk Telekom, ‘Telefon Kütüphanesi’ uygulaması ile ‘Engelliler Haftası’nda da görme engellilere ses olmaya devam ediyor.
22 Nisan 2020
Türk Telekom’un az gören çocuklar için hayata geçirdiği ‘Günışığı’ projesindeki çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını resim ve videolar ile kutladı.
19 Nisan 2020
Türk Telekom, TOBB, Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği ile hayata geçirdiği ‘Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay’ projesiyle kadın girişimciliğini desteklemeyi sürdürüyor.
16 Ocak 2020
Yeni Nesil Gelecek projemizle gençleri geleceğin mimarı olmaya davet ediyoruz!
21 Ekim 2019
Türk Telekom'un az gören çocukların eğitimini ve sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla EY-DER ile birlikte başarıyla sürdürdüğü Günışığı projesine katılan çocuklar 20 Kasım Dünya Çocuk Gününde, Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'ı ziyaret etti.
14 Eylül 2019
İnsan odaklı, sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyüme için temel itici güç olan bilişim teknolojilerinin herkes tarafından erişilebilir olması hedefi ile yola çıkan Türk Telekom, İnternetle Hayat Kolay Projesi’nin yeni döneminde kadınların ülke ekonomisine girişimci olarak katılmasına destek olacak.
28 Aralık 2018
40'lı yaşlarda esmer, lacivert takım elbise giymiş bir erkek Okulumda Günışığı projesi kapsamında Ankaralı eğitmenlere seminer veriyor. Ayakta duran orta yaşlı, esmer, orta boylu erkek lacivert takım elbise ile beyaz bir gömlek giyiyor ve mavi kravat takıyor. Arkasında bir afiş duruyor. Üzerinde mavi gözlü sarışın bir çocuğun fotoğrafı var. Çocuk işaret parmağının iç kısmını gösteriyor. Parmağına bir gülen surat çizilmiş. Afişin üzerinde sarı renkte bir güneş çizimi var. Güneş çiziminin yanında mor renk ile Okulumda Günışığı yazıyor. Afişin alt kısmında beyaz renk ile Azıcık Işığın Peşinde yazıyor. Odada büyük bir masa var. Masanın sol tarafında beyaz saçlı, 50'li yaşlarda bir kadın seminer veren ayaktaki erkeğe doğru oturmuş. Üzerinde siyah bir ceket var. Bir kolye takıyor. Fotoğrafın sağ tarafında yüzlerini seminer veren adama dönmüş beş kişi bulunuyor. Arkada kısa, kahverengi saçlı bir kadın, uzun, kahverengi saçlı bir kadın ile lacivert ceketli, hafifçe kelleşmiş, koyu renkli saçlı bir adam yan yana oturuyor. Önlerinde turuncu renkli koltuklara oturmuş iki kişi var. Mavi kareli ceket giymiş, kırçıl saçlı bir adam ile koyu renk saçlı, gri kapüşonlu hırka giymiş bir kadın yan yana oturuyorlar. Odanın duvarları krem rengi. Odanın sol tarafında duvara kaban ve montlar asılmış. Ortadaki masanın üzerinde mavi renkte bir sırt çantası ile çeşitli kitaplar duruyor. Odanın sağ tarafında duvarda bir akıllı tahta var. Akıllı tahtanın ekranında bulanık bir manzara fotoğrafı var. Akıllı tahtanın üzerinde İstiklal Marşı, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı ile gençliğe hitabesi yer alıyor.
Az gören çocukların eğitim hayatını kolaylaştırmak amacıyla Türk Telekom tarafından başlatılan Okulumda Günışığı Projesi kapsamında, Ankaralı eğitmenlere seminer verildi. Ankara Etimesgut Pir Sultan Abdal İlkokulu gerçekleştirilen seminere, 50 eğitmen katıldı.
15 Aralık 2018
Bir köy kahvehanesinde 70'li yaşlarda yaşlı bir adam önündeki masada açık olan dizüstü bilgisayar ile ilgileniyor. Yaşlı adamın üzerinde lacivert, mavi ve beyaz çizgili, yakalı bir tişört var. Saçları beyaz, kafasına siyah bir bere takmış. Gözünde kahverengi sağlı bir gözlük var. İki bacağının arasına bastonunu sıkıştırmış. Bir masanın karşısında oturuyor. Masaya bordo renkli desenli bir örtü serilmiş. Masanın üzerine iki dizüstü bilgisayar konulmuş. Dizüstü bilgisayardan bir tanesinin yalnızca arka tarafı görünüyor. Arka tarafında habitat yazıyor. Diğer bilgisayar yaşlı adamın önünde. Yaşlı adam sağ elini bilgisayarın üzerine koymuş. Bilgisayarın ekranında arama motoru sayfası açık halde. arama motoru sayfası açık. Köy kahvehanesinin duvarlarının üst yarısı sarısı alt yarısı pembe renkte. Fotoğrafın sol üst köşesinde pencerenin bir kısmı görülüyor. Pencerenin hemen altında bir masa ile sandalye bulunuyor. Masanın üzerinde bordo renkte çiçekli bir masa örtüsü var. Üzerinde siyah renkte bir diz üstü bilgisayar duruyor. Fotoğrafın sağ tarafında geride 60'lı yaşlarda bir adam görülüyor. Başında kırmızı bir şapka var. Bordo, gri, siyah çizgili, yakalı bir tişört giymiş.
Türk Telekom’un ekonomik, sosyal veya fiziksel nedenlerle internet kullanamayan kesimleri dijital dünya ile tanıştırdığı İnternetle Hayat Kolay projesi, Birleşmiş Milletler’in G20 Kapsayıcı İş Modelleri Güncellemesi Raporu’nda örnek proje gösterildi. Türk Telekom CEO’su Paul Doany, “Projemizin raporda örnek projeler arasında yer alması, kapsayıcı iş modellerinin hayata geçirilmesi konusunda ne denli doğru adımlar attığımızın yeni bir göstergesi oldu” dedi.
7 Aralık 2018
Okulumda Günışığı projesi kapsamında Uşak'ta verilen seminerde 40'lı yaşlarda bir erkek Uşaklı eğitimcilere seminer veriyor. Seminer veren erkek orta yaşlı, esmer, hafif uzun saçlı ve ayakta duruyor. Üzerinde beyaz bir gömlek, gri yelek, siyah ceket ve gri bir pantolon var. Arkasında sağ tarafta bir afiş duruyor. Üzerinde mavi gözlü sarışın bir çocuğun fotoğrafı var. Çocuk işaret parmağının iç kısmını gösteriyor. Parmağına bir gülen surat çizilmiş. Afişin üzerinde sarı renkte bir güneş çizimi var. Güneş çiziminin yanında mor renk ile Okulumda Günışığı yazıyor. Afişin alt kısmında beyaz renk ile Azıcık Işığın Peşinde yazıyor. Afişin sağ tarafında duvara üzerinde harflerin olduğu bir kağıt yapıştırılmış. Kağıdın üzerinde büyük bir E harfi, altında büyük bir F ve P harfi var. Sol tarafta duvarda bir akıllı tahta var. Akıllı tahtanın ekranında piyano çalan bir çocuk görüntüsü var. Çocuk beyaz saçlı, mavi gözlüklü. Turuncu bir tişört giyiyor ve piyano çalıyor. Akıllı tahtanın üzerinde bir saat var. Saat 5'i gösteriyor. Duvara istiklal marşı, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı ve Gençliğe hitabesi asılmış. Fotoğrafın alt tarafında semineri dinleyen eğitimciler oturuyor. Solda kafasının üst kısmı çıkmış, açık renkli saçlı bir kadın, ortada koyu kahverengi saçlı, kafasının bir kısmı çıkmış bir kadın oturuyor. Sağda ise lacivert başörtülü, bordo ceketli bir kadın oturuyor.
Türk Telekom’un az gören çocukların eğitim hayatını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği Okulumda Günışığı projesi kapsamında Uşak’ta Bir Eylül İlkokulunda eğitimcilere “Az Gören Eğitimi“ konusunda seminer verildi.
29 Kasım 2018
Okulumda Günışığı projesi kapsamında Eskişehir'de verilen seminerde 40'lı yaşlarda bir kadın ayakta, geniş bir salonda Eskişehirli eğitimcilere seminer verirken görülüyor. Eğitmenler salonun iki tarafına konulmuş beyaz masaların ardında yan yana oturmuş, seminer veren kadını dinliyorlar. Seminer veren beyaz saçlı. Üzerinde siyah uzun bir tunik, siyah bir ceket ve siyah pantolon giyiyor. Boynunda gümüş renkte bir kolye var. Ellerine birbirine kavuşturmuş. Arkasındaki duvarda bir projeksiyon perdesi var. Perdeye beyaz arka plan üzerinde siyah harflerle Okulumda Günışığı Semineri'ne hoş geldiniz yazıyor. Perdenin iki yanına bordo perdeler asılmış. Perdenin sol tarafında uzun bir afiş var. Üzerinde mavi gözlü sarışın bir çocuğun fotoğrafı var. Çocuk işaret parmağının iç kısmını gösteriyor. Parmağına bir gülen surat çizilmiş. Afişin üzerinde sarı renkte bir güneş çizimi var. Güneş çiziminin yanında mor renk ile Okulumda Günışığı yazıyor. Afişin alt kısmında beyaz renk ile Azıcık Işığın Peşinde yazıyor. Salonun sağ ve sol tarafına beyaz renkte masalar yan yana dizilmiş. Sol taraftaki masada kısa kahverengi saçlı, beyaz önlük giymiş 30'lu yaşlarda bir kadın, uzun, kahverengi saçlı, gözlüklü, beyaz önlük giymiş 30'lu yaşlarda bir kadın ve koyu renk saçlı, gri kareli ceketli 30'lu yaşlarda bir kadın yan yana oturuyor. Fotoğrafın sol alt köşesinde kahverengi saçlı bir kadın arkası dönük şekilde oturuyor. Odanın sağ tarafındaki masalarda koyu renk uzun saçlı bir kadın, açık renk saçlı bir kadın, koyu renk saçlı bir kadın, sarı saçlı bir kadın, mavi renk başörtülü bir kadın yan yana oturuyorlar. Masanın üzerinde açık bir broşür, içerisinde yiyeceklerin olduğu tabaklar duruyor.
Türk Telekom’un az gören çocukların eğitim hayatını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği Okulumda Günışığı projesi kapsamında Odunpazarı Kurtuluş İlkokulu ve Futbol Federasyonu Anaokulunda “Az Gören Eğitimi“ konusunda seminer verildi.
20 Ağustos 2018
Gri duvarlı bir yerde ahşap masanın arkasında üç kişi oturuyor. Arkalarında dört kişi ayakta duruyor. Gri duvarda sepya tonlarda bir fotoğraf tablosu asılı. Tabloda denizde irili ufaklı bir sürü kayık görülüyor. Batmakta olan sarı güneş ışınları denize vuruyor. Tablonun sol tarafında üzerinde insanların olduğu bir kayık görünüyor. Fotoğrafın sol tarafında siyah saçlı, sakallı orta yaşlı bir erkek ayakta duruyor. Beyaz gömlek ve siyah pantolon giyiyor. Orta yaşlı adamın yanında kısa boylu hafif kilolu, 10- 11 yaşlarında bir erkek çocuğu duruyor. Hafif kilolu erkek çocuk bordo bir kazak giyiyor. Hafif kilolu erkek çocuğunun yanında kahverengi saçlı beyaz tişörtlü 10-11 yaşlarında bir çocuk ayakta duruyor. Fotoğrafın sağ tarafında orta boylu, kısa saçlı 13-14 yaşlarında bir kız çocuğu ayakta diğer ayakta duranların yanında ayakta duruyor. Sarı metal düğmeli mavi bir ceket ile turkuaz bir gömlek giyiyor. Masanın en sağında uzun siyah saçlı, gözlüklü bir kız çocuğu oturuyor. Üzerinde beyaz bir bluz var ve renkli çiçeklerden oluşan bir taç takıyor. Masada ortada 12-13 yaşlarında, uzun koyu renk saçlı bir kız çocuğu oturuyor. Kırmızı renkte bir bluz giymiş, boynunda bir fotoğraf makinesi asılı. Fotoğrafın en sağında Ara Güler karşıya bakarak ellerini iki yana açmış. Ara Güler 90 yaşında, beyaz saçlı ve beyaz sakallı. Üzerinde mavi, kırmızı, beyaz çizgili, kareli bir gömlek var. Masanın üzerinde sarı tonlarda, bir kısmı görünen bir fotoğraf duruyor. Fotoğrafta sarı renkte eski bir yapı görünüyor. Masanın sağ tarafında açık mavi renkte tülden bir torba duruyor.
Türk Telekom’un, Engelsiz Yaşama Derneği ile yürüttüğü Günışığı Projesi kapsamında az gören çocuklar, Ara Güler ile bir araya geldi.
25 Kasım 2017
Mavi kare zemin üzerinde bir telefon , içerisinde 20TL görüntüsü ve ses göstergesi var. Telefonun etrafında renkli Türk Telekom logosu olan üçgenler var.
Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Hamdi Ateş,"Para Tanıma görme engelli kullanıcıların ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlandı. Proje, başından sonuna kadar 10 kişilik görme engelli fokus grubunun katkıları, testleri ve iyileştirme önerileri ile geliştirildi. Kodlama kısmı hariç, ‘görme engellilerin, görme engelliler için geliştirdiği’ bir uygulama diyebiliriz. Telefonun hafızasında çalışan, internet bağlantısına ihtiyaç duymayan uygulama, her türlü aydınlatma şartında çalışacak şekilde tasarlandı. İlk aşamada Türk Lirası banknotlarını tanıyan uygulamaya sonraki fazlarında Dolar ve Euro banknotlarını da tanıma özelliğini eklemeyi planlıyoruz"dedi.
12 Eylül 2017
Görsel, Uniq İstanbul Hall’de gerçekleşen “Tablolar Konuşuyor” sergisinin açılışından bir kare.Tabloların sergilendiği çerçevelere benzer altın varaklı dikdörtgen çerçeve önündeki sahnede sağdan sola doğru haber spikeri Jülide Ateş ,Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Özkan, GETEM Direktörü ve Engelsiz Erişim Derneği Başkanı Dr.Engin Yılmaz, Sesli Betimleme Derneği YK üyesi, Emine Kolivar, görme engelli ressam Eşref Armağan, Türk Telekom CEO’su Dr.Paul Doany ve down sendromlu Türk Telekom çalışanı Batu Bağcı’lar ayakta objektife bakarak duruyor. Gülümseyen keyifli ifadeleriyle neredeyse hepsi farklı yönlere bakmakta. Engin Yılmaz ve Eşref Armağan’ın elinde beyaz bastonları var. Eşref Armağan başına siyah geniş çeperli bir kovboy şapkası giymiş. Önlerinde durdukları çerçevenin içinde siyah zemin üstünde parlak yaldızlı harflerle “tablolar konuşuyor” yazarken altında “ Türk Telekom” logosu aralardan seçiliyor.
Türk Telekom’un, sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi kapsamında hazırladığı, Türkiye’nin görme engellilere yönelik ilk betimlemeli resim sergisi Tablolar Konuşuyor, 11 Eylül tarihinde gerçekleşen gala gecesi ile İstanbul’da sanatseverlere kapılarını açtı.
16 Şubat 2017
Türk Telekom, Dünya Mobil Kongresi (MWC) kapsamında gerçekleştirilen GLOMO Ödülleri’nde üç projesiyle finale kaldı.
Kategoriye ait içerik bulunmamaktadır.