Okulumda Günışığı projesi kapsamında Uşak'ta verilen seminerde 40'lı yaşlarda bir erkek Uşaklı eğitimcilere seminer veriyor. Seminer veren erkek orta yaşlı, esmer, hafif uzun saçlı ve ayakta duruyor. Üzerinde beyaz bir gömlek, gri yelek, siyah ceket ve gri bir pantolon var. Arkasında sağ tarafta bir afiş duruyor. Üzerinde mavi gözlü sarışın bir çocuğun fotoğrafı var. Çocuk işaret parmağının iç kısmını gösteriyor. Parmağına bir gülen surat çizilmiş. Afişin üzerinde sarı renkte bir güneş çizimi var. Güneş çiziminin yanında mor renk ile Okulumda Günışığı yazıyor. Afişin alt kısmında beyaz renk ile Azıcık Işığın Peşinde yazıyor. Afişin sağ tarafında duvara üzerinde harflerin olduğu bir kağıt yapıştırılmış. Kağıdın üzerinde büyük bir E harfi, altında büyük bir F ve P harfi var. Sol tarafta duvarda bir akıllı tahta var. Akıllı tahtanın ekranında piyano çalan bir çocuk görüntüsü var. Çocuk beyaz saçlı, mavi gözlüklü. Turuncu bir tişört giyiyor ve piyano çalıyor. Akıllı tahtanın üzerinde bir saat var. Saat 5'i gösteriyor. Duvara istiklal marşı, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı ve Gençliğe hitabesi asılmış. Fotoğrafın alt tarafında semineri dinleyen eğitimciler oturuyor. Solda kafasının üst kısmı çıkmış, açık renkli saçlı bir kadın, ortada koyu kahverengi saçlı, kafasının bir kısmı çıkmış bir kadın oturuyor. Sağda ise lacivert başörtülü, bordo ceketli bir kadın oturuyor.
Türk Telekom’dan Uşaklı öğretmenlere ve okul yöneticilerine, “Okulumda Günışığı” semineri
Türk Telekom’un az gören çocukların eğitim hayatını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği Okulumda Günışığı projesi kapsamında Uşak’ta Bir Eylül İlkokulunda eğitimcilere “Az Gören Eğitimi“ konusunda seminer verildi.
Türk Telekom’un, ‘Herkes için erişilebilir iletişim’ prensibi ile hayata geçirdiği Günışığı projesi kapsamında, az gören çocukların eğitim hayatını kolaylaştırmak amacıyla, Okulumda Günışığı adı altında okullara taşıdığı eğitimlere Uşak’ta devam edildi. Engelsiz Yaşama Derneği (EyDeR) işbirliği ile hayata geçirilen proje kapsamında, Bir Eylül İlkokulunda 40 öğretmen ve yöneticiye “Az Gören Eğitimi” konusunda uygulamalı dersler verildi.
Günışığı Projesi kapsamında Türkiye’nin birçok şehir ve okullarında teorik ve uygulamalı çalışmalar düzenlenerek, az gören çocukların tamamen görme engelli ve az gören arasındaki farkı gösteren eğitsel uygulamalar hayata geçiriliyor. Projede eğitim alan öğrenciler temel eğitim okullarında kaynaştırma öğrencisi olarak akranları ile bir arada eğitim hayatlarına devam ediyor.
Az gören öğrencilerin sınıf ortamlarının düzenlenmesi, daha kaliteli eğitim alabilmesi, “az gören” eğitiminin yaygınlaşması ve sistematik olarak uygulanması amacıyla okullarda ise eğitimcilere “Okulumda Günışığı” seminerleri gerçekleştiriliyor. Seminerler okul yöneticileri ile ailelerde katılıyor.
‘Okulumda Günışığı’ projesinin uygulama sonuçları okullar düzeyinde raporlandırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşılıyor.